Een vrouw geniet van het uitzicht aan de kust van Antalya.
Volledig scherm
Een vrouw geniet van het uitzicht aan de kust van Antalya. © Shutterstock

Turkije schrapt visum voor Belgische toeristen

ReizenBelgen die op vakantie gaan naar Turkije hebben binnenkort geen toeristenvisum meer nodig. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat dit document vanaf 2 maart vervalt voor toeristen uit België, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

16 reacties

  • Gunther Vanhaelen

    4 jaar geleden
    Kunnen jullie het artikel ook aanvullen aub? Ze schaffen het visum af maar vanaf april ga je wel toeristenbelasting betalen in de hotels. Deze kostprijs komt toch wel in de buurt komt van deze van het visum. Dus eigenlijk een nul/nul operatie.
  • Benny Van den broeck

    4 jaar geleden
    Gerrit putten; sinds paar jaar is er ook een werkloosheidsuitkering ingevoerd en de ziekte verzekering is nu zelfs beter als hier zeggen Belgen die ginder wonen.
  • Gerrit Putten

    4 jaar geleden
    Bedenk dat de mensen maar 325 euro per maand verdienen, voor een zes daagse werk week, en de winter hebben ze niks, zelfs geen zieken verzekering.
  • Erwin Lambrechts

    4 jaar geleden
    Fantastisch land met de BESTE hotels wat luxe en eten betreft in andere landen moet ge minstens het drievoudige betalen voor gelijkaardig te zijn sinds ik ovee 10 jaar ben daar geweest nergens zien ze me nog
  • RENE MERTENS

    4 jaar geleden
    Turkije is een fantastisch land qua toerisme met zeer vriendelijke mensen en na vele andere landen bezocht te hebben kan geen enkel land tippen aan de service en al hetgeen je krijgt voor je geld . Iets veroordelen zonder er ooit te zijn geweest is wel gemakkelijk .na 30 keer Turkije weten wij dus wel waarover we spreken .