BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Ontevreden landbouwers strijken met 150 tractoren neer in Europese wijk

In de Europese wijk van Brussel zijn donderdag 150 tractoren en enkele honderden ontevreden landbouwers neergestreken uit protest tegen de inkomenssteun die ze dreigen te verliezen. De landbouwers eisen dat het huidige voorstel van de Europese meerjarenbegroting dat nu op tafel ligt, wordt aangepast.

4 reacties

  • Erwin Hyndrikx

    4 jaar geleden
    Voor iedereen die tegen subsidies in landbouw is: ook alle echte boeren zijn tegen. Geef eerlijke prijzen. Veel ambtenaren zullen dan ook een andere job nodig hebben want nu misbruiken ze subsidies om non beleid te voeren. Het stikstofprobleem is er een voorbeeld van. Men creëert absurde onhaalbare papieren normen die op niets gebaseerd zijn, en als die niet gehaald worden neemt men subsidies af.
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    en wij de de bevolking hebben het te breed mooie maar wel zonder schaamte
  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    @bartschellekens: veehouderij is in Belgie verantwoordelijk voor slechts 6% van de broeikasgassen, en bovendien is vleesproductie een kringloopsysteem. Vele sectoren zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de landbouwsector!!
  • Bart Schellens

    4 jaar geleden
    Crevits ziet de steun als "De beste maatregel die je voor het klimaat kan nemen, is een sterke, veerkrachtige, klimaatvriendelijke landbouw dicht bij de deur." Ik neem aan dat er dus geen subsidies gaan naar het produceren van dierlijke producten?!