Zach Choi (33) verdient miljoenen door te eten voor de camera en zijn online publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Zach Choi (33) verdient miljoenen door te eten voor de camera en zijn online publiek. © Zach Choi

Smakgeluiden zijn in: hoe YouTubers miljoenen verdienen met ‘ASMR’

ShowbizzAan tafel is het voor velen een absolute nachtmerrie, maar op het internet gaan mensen er bewust naar op zoek: vettige smakgeluiden. Op het videoplatform YouTube verschijnen dagelijks honderden filmpjes van mensen die voor de camera kruipen en een hele maaltijd luid kauwend verorberen, terwijl een hoogsensitieve microfoon elk klein geluidje opneemt. Die video’s, ook wel ASMR genoemd, halen miljoenen views - en euro’s - binnen, maar hoe komt dat?

7 reacties

  • Walter De Weirdt

    4 jaar geleden
    Respect, beleefdheid en goede manieren zijn tegenwoordig ver te zoeken bij een groot deel van de jonge generatie( gelukkig niet allemaal)!
  • Karla Desmet

    4 jaar geleden
    ik lijd aan misofonie. da's echt lijden. mijn collega is smakker eerste klas. na elke beet van de boterham, na elke slok van zijn soda paar keer smakken. ik werk meestal met 1 oortje muziek, maar als hij begint te eten, steek ik tweede oortje erbij want ik krijg letterlijk walgneigingen en kippenvel. nooit is het zo erg geweest. dus geen youtubefilmpjes hierover voor mij. ze mogen me dan wegsteken, denk ik :) -en als mijn werkgever dit leest: yep, dat is de hoofdreden voor mijn oortjes...
  • Lieve Vos

    4 jaar geleden
    Entertainment dat rust brengt? We zullen allemaal wel iets anders verstaan onder ‘entertainment’ dan het wrijven over beddengoed. En rust? Alles behalve dat! Ik word er gek van! Het klinkt buitenproportioneel luid voor de handeling die uitgevoerd wordt en ik geraak er alleen maar geïrriteerd van.
  • Andy Van de velde

    4 jaar geleden
    En een hele boel kinderen zien dit en denken dan waarom zou ik mijn best doen op school als ik op die manier rijk kan worden.... probleem is, het is weggelegd voor enkelingen.... en bye bye studies.
  • ronny verstraeten

    4 jaar geleden
    Hoe dommer hoe beter tegenwoordig,idiocracy op zijn best