Brussels Airport waarschuwt voor lange wachtrijen door vakbondsactie

De wachttijden aan de paspoortcontrole op Brussels Airport dreigen vrijdag op te lopen. De luchthavenpolitie start om 6 uur met een stiptheidsactie.

Voor vluchten binnen de Schengenzone adviseert Brussels Airport passagiers twee uur op voorhand te komen. Ligt de bestemming buiten de Schengenzone dan is het beter om drie uur op voorhand te komen. De luchthaven verwacht vrijdag, vlak voor de start van de krokusvakantie, een drukke dag: 40.000 vertrekkende en 34.000 aankomende passagiers.

Volgens het boekje

De vakbondsactie houdt in dat de agenten alles stipt volgens het boekje zullen doen. Daardoor kunnen de wachtrijen aan de paspoortcontrole oplopen, geeft ACV-secretaris Joery Dehaes aan.

Brussels Airport voegt eraan toe dat de kans bestaat dat er nog andere acties mogelijk zijn. ‘Misschien aan de toegangswegen, maar zekerheid hebben we daarover niet gekregen van de federale politie’, zegt een woordvoerster van de luchthaven. Reizigers wordt ook aangeraden om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen.

1 maart

De stiptheidsacties kunnen volgens de luchthaven duren tot en met 1 maart. Ze komen er nadat overleg tussen politiebonden en directie woensdag niets had opgeleverd. De bonden hadden een stakingsaanzegging ingediend tegen het aanhoudende personeelstekort en een gebrek aan middelen.

Meer