De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron. © AFP

Merkel en Macron willen met Poetin en Erdogan werken aan oplossing voor “catastrofale humanitaire toestand” in Idlib

In de marge van de Europese top in Brussel hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron met de Russische president Vladimir Poetin gebeld over de "catastrofale humanitaire toestand" in de Syrische provincie Idlib. Dat deelt de woordvoerder van Merkel vanavond mee. Merkel en Macron zijn bereid om met Poetin en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan samen te zitten en een politieke oplossing uit te werken.

10 reacties

  • leen hanssens

    4 jaar geleden
    Als Merkel er zich mee bemoeid, is het oppassen geblazen.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Als je rebellen gaat bevoorraden met manpads en ander zwaar militair materieel dan beland je natuurlijk in een heuse burgeroorlog met enorme volksverhuizingen. De Turken zijn vandaag al netto bezetters geworden die elke dag zwaar militair materieel laten aanrukken om een heuse oorlog te kunnen voeren in een soeverein buurland. De Nato laat begaan. Merkel en de eu. zullen nog heel wat extra geld moeten bijstorten op de Turkse rekening. Blijkbaar is de Syrische en Lybische olie bij velen in trek.
  • Jurgen Latet

    4 jaar geleden
    Grenzen dicht niets anders dan dat bescherm u burgers ander doen we het zelf wel.
  • monique dewaele

    4 jaar geleden
    deze 2 bemoeials hebben al genoeg miserie aangericht - ze hebben in hun eigen land meer dan werk genoeg denk ik
  • kris verbeek

    4 jaar geleden
    Voer in gans de EU een puntensysteem in zodat enkel opgeleide mensen hier binnen kunnen. Ik ben zeker geen racist, maat het vebaast mij telkens weer wanneer ik bij de dokter moet, ik meestal de enige blanke ben die in de wachtzaal zit. Het is nog erger in de ziekenhuizen.