Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Belg heeft afkeer van de politiek

Veel Belgen menen dat politici corrupt en incapabel zijn en niet begaan zijn met wat leeft in de maatschappij. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van politicologen van vijf Belgische universiteiten, waarover De Morgen vrijdag bericht.

84 reacties

  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    Veel zaken in verband met politiek en centen worden bewust verzwegen ! Leugens bedrog, en eigen belang! Verloren zaak , zelfs kiezen is voor mij verleden tijd en geen enkele zin!
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Wat opvalt is dat velen niet weten hoe de Belgische staat en zijn instellingen in elkaar zitten en hoe zij moeten werken; hoe en door wie dat gefinancierd wordt. Staatsburgerlijke opvoeding zou een verplicht leervak moeten zijn in het middelbaar onderwijs. Zou de democratie ten goede komen en redelijker verwachtingen en oordelen scheppen.
  • Franky Schoonvliet

    4 jaar geleden
    Dat ik daar nou niet van verschiet !!!
  • gilbert Gijdé

    4 jaar geleden
    zou men geen afkeer van de politiek hebben-Als men ben weyts hoort zeggen,iedereen moet besparen,maar een minister moet met een klassewagen rijden,en dit x3.Als men magnette hoort praten,hun afkeer tegenover de Vlamingen- Als men de vld ziet ,om een postje hun leven geven-Als men alle politici hoort,eigen zak eerst,en de kiezers kunnen barsten.Als men ziet welke politicui en nu politiekers zijn.Sterren uit de boekskes en gebuisde leerlingen
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Messen vergis u niet, de vakbonden, de ziekenfondsen, de zuilen enz zij bepalen het beleid en niet de politici en dit voor hun eigen belang en niet voor de burgers dat is maar façade, want zij bepalen wie op de kieslijsten komt en niet de partijen, ik heb echt te doen met de politici heden ten dage die zelf in eer en geweten aan politiek willen doen maar telkens afgeblokt worden door boven vermelden die hun wil opleggen ten nadele van de burgers en miljarden euro's weghalen!!