Wouter Torfs.
Volledig scherm
Wouter Torfs. © Photo News

CEO's trekken aan alarmbel over politieke impasse: “Wij willen geen nieuwe verkiezingen”

Een dertigtal bedrijfstoppers klaagt in een open brief het gebrek aan politiek leiderschap aan. De politieke stilstand zet het bedrijfsleven onder druk en creëert grote onzekerheid. "Nieuwe verkiezingen en nog langer talmen zijn geen optie."

64 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Een regering van politici en bedrijfsleiders zou een oplossing kunnen zijn. Aan beide zijden zijn onvolkomenheden en troeven en dat kan mekaar aanvullen in positieve zin. Dit land is er tot hiertoe niet in geslaagd de wildgroei in ambtenaren, uitkeringen, belastingen en reglementen om te buigen. Evenmin is men gekomen tot investeringen. Eigenlijk zijn het alleen sommige politici, ondernemers en professoren die proberen. Tegengewerkt, door kortzichtige belangengroepen en activistisch journalisten
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Hebben die CEO's al eens nagedacht om hun bedrijven over de grens te verhuizen. Of hebben ze betere belastingsvoordelen dan de kleinere bedrijven. Gezond ondernemen in Belgie is onmogelijk daar de groeikansen minimaal zijn eenmaal de belastingen zijn voorbij gekomen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De financiële crisis van 2008 was een crisis door de schuld van de bedrijven, Fons Casteels. De overheidsschuld steeg daarna door het redden van bedrijven en banken. Ook nu nog hebben grote bedrijven en multinationals grote schulden, ook in België. Maar keren toch dividenden uit. In Nederland is de schuld van de bedrijven 166% van hun BNP. Drie keer zo hoog als dat van de Nederlandse overheid en hoger dan het EU 105% gemiddelde voor overheden.
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    Er zijn weer Vlamingen bij die in feite roepen, zonder het uit te spreken, geef maar weer toe aan de Walen.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Als een bedrijf verlies maakt jaar na jaar na jaar, dan zal élke bedrijfsleider concluderen dat er moet gereorganiseerd worden. Ofwel moet er personeel afvloeien, ofwel moet er een productielijn afgestoten worden, ofwel moet er verkoop afgestoten worden, ofwel moet er een afdeling opgedoekt worden. Voor nv België is dat net hetzelfde: al tientallen jaren maakt nv België verlies, en dus is het tijd om te reorganiseren. Volgens de NVA: door confederalisme toe te passen.