Joel Hoylaerts - Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts - Photo News

HET DEBAT. Mogen we met alles lachen? Ook met Joodse karikaturen op praalwagens?

Mogen we met alles lachen? Deze vraag is brandend actueel nu Aalst Carnaval opnieuw voor de deur staat. Vorig jaar ontstond er wereldwijd heisa door een Joodse praalwagen die te zien was in de Oost-Vlaamse hoofdstad van spot en satire. Donderdagavond riep de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken de Belgische overheid nog op om Aalst Carnaval te veroordelen en te verbieden. Wat denk jij? Kan er gelachen worden met alles? Ook met Joodse karikaturen op praalwagens? Deel uw mening en vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk.

60 reacties

  • Alfons Schepers

    4 jaar geleden
    Waarom zou men niet om Joodse karikaturen gelachen mogen worden..? Hun geplogenheden, hun zeden en gewoonten? Ja hoor, lach maar. Maar drijf niet de spot met hun intrieste oorlogsverleden. Is hier nu sprake van..?
  • Tom De Bondt

    4 jaar geleden
    Met *alles* mag gelachen worden. Maakt niet uit wat, eender wat, eender wie. Behalve met de Joden natuurlijk.
  • willem sliggers

    4 jaar geleden
    Het gaat hier niet over wat er gebeurt is tijdens de tweede wereldoorlog. Het gaat gewoon over een groep mensen. Dat kunnen politiekers zijn aktivisten , chinezen etc. . . .
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Als ge echt met alles lacht dan is het geen probleem. Vanaf er één ding niet mag dan is het selectief en kan het wel aanstootgevend werken.
  • Arne Van Gheluwe

    4 jaar geleden
    Van mij mag er met alles gelachen worden op carnaval. Het u uw maar één keer per jaar en het geeft een uitweg voor frustraties. Dat wil niet zeggen dat ik ermee zal lachen met de joodse karikaturen, ik zie er zelf de humor niet van in, maar ik ben ook geen insider. Zeker niet verbieden en vertrouwen op de carnavalisten hun gezond verstand dus. Ik vind het trouwens logisch dat ze nu gebrand zijn om extra poppen te maken nadat ze het proberen te censureren. Eigen schuld dikke bult...