Beeld ter illustratie, Belfius keert lager dividend uit aan Belgische staat, maar wil "gezonde kapitaalsbasis".
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Belfius keert lager dividend uit aan Belgische staat, maar wil "gezonde kapitaalsbasis". © Photo News

Belfius keert lager dividend uit aan Belgische staat, maar wil "gezonde kapitaalsbasis"

Staatsbank Belfius gaat voor het afgelopen boekjaar een dividend uitkeren van 261 miljoen euro aan haar aandeelhouder, de Belgische staat. Daarin zit ook een interimdividend van 100 miljoen euro dat al midden vorig jaar werd uitgekeerd, waardoor de overheid in 2020 nog recht heeft op 161 miljoen euro. Dat is ongeveer 100 miljoen minder dan vorig jaar, maar voorzitter Jos Clijsters benadrukte dat het cruciaal is voor de bank om een gezonde kapitaalsbasis te behouden. "Wat hier in het verleden gebeurd is (met Dexia, red.), never again", klonk het.

4 reacties

  • Serge Aernoudt

    4 jaar geleden
    Hoezo dividend??? En dan is er geen geld voor Arco???
  • Alain Catry

    4 jaar geleden
    Terug een echte kaakslag voor de Arcospaarders !
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Kort samengevat : Nadat de belastingbetaler iov de regering, mee de schuld heeft vereffend en faillissement mee heeft bekostigd.. krijgt men nu minder uitgekeerd om een 'gezonde kapitaalsbasis' te behouden. Lees : Jan Modaal, twee keer in onderbroek gezet.
  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    zogezegd gered met geld van de bevolking.ze verdienen zeeer goed hun 1 malige kapitaal terug en daarbovenop bij verkoop van die aandelen nog eens zeeer goed aantal miljarden euros winst.en destijds was het iets te zeggen als ze zogezegd de banken redden.aan iedere geredde bank 10 tallen miljarden winst.niet slecht met geld van de bevolking.en komen nog jaarlijks tekort.niemand die dat begrijpt.