Het coronavirus eiste gisteren en vandaag twee doden in Italië.
Volledig scherm
Het coronavirus eiste gisteren en vandaag twee doden in Italië. © EPA

Coronavirus eist nu ook tweede leven in Italië, tiental gemeenten in lockdown, aantal gevallen in Zuid-Korea meer dan verdubbeld

Deze voormiddag is een tweede Italiaanse patiënt overleden aan het coronavirus. Dat meldt het persbureau Ansa. Het gaat om een vrouw uit de noordelijke regio Lombardije. Gisteren was al een patiënt in de Noord-Italiaanse stad Padua overleden na besmet te zijn met het coronavirus. De 78-jarige man was daarmee het eerste dodelijke slachtoffer van de ziekte in Italië. Vorige week liet een 80-jarige Chinese toerist het leven in Frankrijk.

37 reacties

  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Alles zal op zijn gat liggen ,door dat China experimenteerde met biologische virussen en geen anti serum heeft .wanneer zal er iemand China verantwoordelijk stellen voor de gezondheid die in gevaar gebracht wordt over de hele wereld .moet er nog zand zijn .
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Geen nood, sinds 22 januari 2020 is er : “Europa staat klaar om te reageren op het coronavirus”. En dat gaat Europa vanaf vandaag dan ook aan alle Europese burgers tonen daar in Italië. Let maar op !
  • Marc Talloen

    4 jaar geleden
    Dat de cijfers die China de laatste dagen opgeeft niet met werkelijkheid overeenkomen dat is duidelijk .Als we nu in Italie zien hoe snel het gaat dan vrees ik het ergste .Ook de laksheid hoe de wereld met de besmetting omgaat is verontrustend.Chinezen reizen nog steeds per vliegtuig al of niet rechtstreeks of via Singapore.Het Virus verdubbelt wereldwijd om de 5 dagen, ik denk in China zeker ook aan dit tempo en cijfers die Mevr Claerbout geeft zouden wel dichter bij de waarheid kunnen zijn
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Niks aan de hand volgens onze ministers ... en dat mensen daar nog op stemmen. China is hier heel veel aan het verdoezelen. Want dat is tonen dat ze falen, dat kan niet volgens hun cultuur.
  • Andy de Wolf

    4 jaar geleden
    @walter, ja, momenteel sterven er nog meer aan de gewone griep, maar als u het aantal doden bekijkt op het aantal genezende dan komen we aan 10 procent doden. u kan en mag dit niet vergelijken met een gewone griep. de besmettingsgraad en sterftegraad ligt veeeele malen hoger dan bij een gewone griep.