Beeld ter illustratie, bouwen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, bouwen. © Getty Images/Cultura RF

Vlaamse regering verlaagt registratierechten voor sloop en heropbouw vanaf 2021

De Vlaamse regering verlaagt het tarief van de registratierechten voor de sloop en heropbouw van een gezinswoning vanaf 2021 van 6 naar 5 procent. Daarnaast wordt de bewoningsvoorwaarde die gekoppeld was aan de verlaagde registratierechten versoepeld. Dat heeft minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) bekendgemaakt.

3 reacties

  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    veel te duur niet iedereen gaat een put van schulden maken ...het geld dat wij moeten betalen is geen bijgedrukt geld dat we gratis krijgen ..is niet omdat zij een gat in hun hand hebben dat de gewone burger dat ook heeft..
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    De overheid zou blij mogen zijn dat mensen aankopen doen en de commerce draait zodat er ook tewerkstelling is en iedereen een inkomen kan verwerven. Maar nee, ze lapt er nog 21% lucht aan BTW bijwaardoor alles onbetaalbaar wordt. Vroeger bestond er een factuurtaks en dat was slechts 2%
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Hoe de mensen dat allemaal gaan kunnen blijven betalen vraag ik met af??? Prijzen van huizen ongelooflijk en zeker niet in verhouding tot de echte productiekost.