Virton-Beerschot nietig verklaard en wellicht herspeeld door controversieel doelpunt: “Logica zelve na scheidsrechterlijke dwaling”

De wedstrijd tussen Virton en Beerschot wordt wellicht herspeeld . De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBP)heeft beslist de klacht van Beerschot ontvankelijk en gegrond te verklaren. Beerschot heeft dus toch haar gelijk gekregen na het controversiële doelpunt op vrije trap in Virton.

kofr

LEES OOK: Virton draait Beerschot een loer met controversiële vrije trap

De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBP) veegt de beslissing van het Bureau Arbitrage Profvoetbal (BAP) van tafel en vraagt om de nietigverklaring van Virton - Beerschot. Dit wil zeggen dat die wedstrijd, die op 1-0 eindigde voor Virton, naar alle waarschijnlijkheid herspeeld zal worden.

Ondervoorzitter en advocaat Walter Damen ging de zaak zelf bepleiten en is tevreden met de uitspraak: “Het is de logica zelve dat deze wedstrijd nietig wordt verklaard. Let wel: dit is de eerste keer ooit in het Belgisch voetbal. Er is geen precedent. In theorie is de enige optie om de wedstrijd te herspelen. Virton zou nog in evocatie kunnen gaan, maar dat betwijfel ik omdat ze in eerste aanleg niet aanwezig waren. Ze hebben zeven dagen de tijd... Tegen dan zit de tweede periode erop.”

“Komt er kritiek op onze verdediging? Dat begrijp ik niet. Wij vragen gewoon dat alle scheidsrechters de reglementen kennen en correct toepassen. Dit is een duidelijke scheidsrechterlijke dwaling. Die jonge scheidsrechter kende de reglementen jammer genoeg niet. Dat heb ik zelf kunnen vaststellen als ik de zaak ging bepleiten. Een scheidsrechter kan toch ook geen penalty fluiten voor handspel in de middencirkel? Daar kan je het nog het best mee vergelijken.”

Lees hieronder de beslissing van de Geschillencommissie:

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners