Ophef na Virton - Beerschot, waarin de thuisploeg een erg controversieel doelpunt scoorde. Onder andere Bourdin belaagt scheidsrechter Arthur Denil.
Volledig scherm
Ophef na Virton - Beerschot, waarin de thuisploeg een erg controversieel doelpunt scoorde. Onder andere Bourdin belaagt scheidsrechter Arthur Denil. © BELGA

Weer absolute chaos in 1B: Virton-Beerschot nietig verklaard, Luxemburgers trekken naar het BAS

VoetbalVirton trekt naar het Belgische Arbitragehof (BAS) tegen de beslissing om de thuiswedstrijd tegen Beerschot (1-0) nietig te verklaren. De wedstrijd van de 23ste speeldag werd beslist door een controversieel doelpunt, dat volgens de Geschillencommissie Hoger Beroep een inbreuk was op de spelregels. Westerlo ging al in evocatie tegen de beslissing, Virton trekt op haar beurt naar het BAS. Het wordt dus ook een gevecht voor de groene tafel. Bij Beerschot vinden ze de replay dan weer “een logische uitspraak.”

41 reacties

  • Hugo Waterschoot

    4 jaar geleden
    Enorm "Calimerogehalte" bij Beerschot. Voor het derde seizoen op rij via advocaten. Man, man, mannekes toch. Misschien toch gewoon niet goed genoeg. Als dit doorgaat moeten er veel wedstrijden worden herspeeld.
  • Katrien VMarke

    4 jaar geleden
    Dan kanmoet KV Mechelen - Standard ook herspeeld worden !
  • MARLEEN HOREMANS

    4 jaar geleden
    niet meer dan normaal, zeker Wat die ref daar deed was te zot voor woorden
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Zuiver en geldig doelpunt...! Dat de scheidsrechter geen teken geeft dat er moet gefloten worden mag men direct verder spelen...! Toch ni zo moeilijk zeker.
  • ERIK CORNELIS

    4 jaar geleden
    Er zijn er veel die niet weten waar het over gaat ,een scheidsrechter mag zich vergissen ,hier is het een dwaling en zegt het reglement her spelen,