PVDA eist nieuwe verkiezingen

Na Vlaams Belang wil nu ook de PVDA nieuwe verkiezingen. “De mensen zijn het slecht politiek theater in de Wetstraat beu. De politiek blijft met zichzelf bezig, in plaats van met de mensen. Als het zo zit, dat de traditionele partijen het dan maar gaan uitleggen aan de kiezer”, zegt partijvoorzitter Peter Mertens.

“Blijkbaar hebben de traditionele partijen de afstraffing van 26 mei nog altijd niet begrepen”, zegt Mertens. “Terwijl de sociale noden zo hoog zijn, gaan de partijvoorzitters na de zoveelste mislukte onderhandelingsronde doodleuk op krokusvakantie. We zijn ondertussen negen maanden na de verkiezingen: nul resultaat. Dat is de mensen gewoon in het gezicht uitlachen”.

Bij de verkiezingen van 26 mei haalde de PVDA twaalf zetels in de Kamer. Maar de links-radicale partij wordt - net als het rechts-radicale Vlaams Belang - niet bij de onderhandelingen rond de vorming van een nieuwe regering betrokken. Vlaams Belang - goed voor 18 Kamerzetels - lanceerde vorige maand een petitie voor nieuwe verkiezingen, die zou al meer dan 77.000 handtekeningen hebben verzameld.

Nu vraagt ook PVDA nieuwe verkiezingen. “De tien traditionele partijen zijn enkel nog met zichzelf bezig, niet meer met de mensen. Op 26 mei hebben de mensen nochtans een duidelijk signaal gegeven: stop de besparingen, zet de sociale prioriteiten op de eerste plaats, verhoog de minimumpensioenen tot 1.500 euro netto. Maar onze burgerwet voor 1.500 euro pensioen, die al door bijna 170.000 Belgen is ondertekend, wordt wel geblokkeerd in het parlement. Zo kan het niet verder”, zegt Mertens.

“Wij willen dat de mensen zich kunnen uitspreken over de totale blokkering van ons land door de traditionele partijen. Wij willen dat er naar het volk geluisterd wordt. Daarom laten wij onze stem horen. In het stemhokje en op straat”, zegt Mertens. De PVDA roept mensen op om op 1 maart in Brussel mee te stappen in “de Grote Colère, de mars voor een andere politiek”.

bekijk ook

De federale regeringsvorming - Een tijdlijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen