LEZ, lage emissie zone, LEZ-borden
Volledig scherm
LEZ, lage emissie zone, LEZ-borden © Wannes Nimmegeers

Vlaams Belang start petitie tegen lage-emissiezones in Vlaanderen: “Asociale pestbelasting”

Het Vlaams Belang gaat handtekeningen verzamelen tegen de lage-emissiezones (LEZ) in Antwerpen, Gent en Brussel. Dat meldt de partij zelf in een persbericht. Als de kaap van de 100.000 gerond is, wil de partij Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in het parlement confronteren met het protest, net als de gemeenteraden van de betrokken steden.

30 reacties

  • maerten rijpstra

    4 jaar geleden
    L.E.Z. is ok. Maar niet van de één op de andere dag. Je zult de burger ook moeten beschermen tegen financieel wanbeheer, verplichtingen die de burger nakomt kan door de andere partij niet zomaar aan de kant geschoven worden. De staat heeft een auto op enig moment toegelaten voor openbaar gebruik dat betekent dat de gebruiker dit voertuig kan blijven gebruiken tot zijn levensduur is beeindigd. Dit betekent dus een overgangs periode van zeg 25 jaar. Auto 2005 ingeschreven is 2030 er uit.
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    1 grote commerce, om de staatskas te spijzen, aankoop nieuwe wagens dus btw, biv.... anders boete, weer geld voor de staat. Niets te maken met milieu..... Ondertussen is ook al duidelijk dat EW niet milieuvriendelijker zijn en goed zijn om rond de kerk te rijden, dus mogen ze evenveel worden belast als een brandstof wagen. In Nederland komen er veel reacties op het feit dat een Tesla 3 de elektriciteit van 10 gezinnen verbruikt, en iedereen mag meebetalen voor die enkelingen....
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    De Groenen kunnen misschien pleiten om reuze ventilatoren te plaatsen boven de LEZ om de vervuilde lucht weg te blazen over de Noordzee? De nodige elektriciteit hiervoor kunnen ze halen van windturbines. En de mosterd bij Abraham!
  • Dirk de Leeuw

    4 jaar geleden
    Afschaffen deze pest belasting heeft geen nut Antwerpen is een oase, de ring met vervuilde vrachtwagens uit het buitenland en aan de andere kant De Schelde met vervuilde cruiseschepen alleen om de kas te spijzen van boetes en als je betaald mag je wel binnen "waar is de logica"
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Blijkbaar zitten hier een aantal experten tussen.En tegen het Vlaams Belang natuurlijk.E17 ligt vlakbij Gent en Antwerpen.Voer daar LEZ in en gans het land ligt plat.Amai.Waar zijn ze hiermee bezig zeg? Ga straks om een Imodiumdoosje bij de apotheek.