Nederlands minister-president Mark Rutte (tweede van links) tijdens een meeting met de eerste ministers van Zweden (Stefan Lofven, links), Oostenrijk (Sebastian Kurz, rechts) en Denemarken (Mette Frederiksen). Naar die vier landen wordt verwezen als de 'Vrekkige Vier'.
Volledig scherm
Nederlands minister-president Mark Rutte (tweede van links) tijdens een meeting met de eerste ministers van Zweden (Stefan Lofven, links), Oostenrijk (Sebastian Kurz, rechts) en Denemarken (Mette Frederiksen). Naar die vier landen wordt verwezen als de 'Vrekkige Vier'. © ANP

‘Vrekkige Vier’ houden been stijf: Europese top over meerjarenbegroting afgelopen zonder akkoord

De Europese staatshoofden en regeringsleiders zijn er op een speciale top niet in geslaagd een akkoord te vinden over de meerjarenbegroting 2021-2027. De ‘Vrekkige Vier’ - Nederland, Denemarken, Zweden en Oostenrijk - hielden het been stijf.

30 reacties

  • Freddie Lamers

    4 jaar geleden
    In Nederland zijn volgend jaar verkiezingen. En Rutte is weer het zoveelste toneelstukje op aan het voeren. Uiteindelijk betaald hij toch wat gevraagd wordt. Hij heeft niet voor niets de bijnaam Pinokkio gekregen in Nederland.
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Zoals je ziet wankeld de hele EU dat er door 1land uittreed alles in de soep loopt zo sterk is Europa nu
  • leen hanssens

    4 jaar geleden
    Die 4 landen hebben gelijk. België zou zich er beter bij aansluiten.
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Mochten we de werkelijke cijfers zien van hoeveel EU subsidies verdwijnen in de zakken van bedrijfjes die gelinkt zijn aan politici en hun vrienden dan was het instant game over voor het EU debacle.
  • jaak Peeters

    4 jaar geleden
    Een EU-staat is niet nodig! Een samenwerking vereist geen apart parlement, een aparte administratie, een aparte 'regering', een aparte grondwet enz. enz. Reken eens uit: door dat alles weg te knippen bespaart men ruimschoots wat men nu tekort denkt te komen.