Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Opnieuw weekend met regen en krachtige windstoten, volgende week mogelijk sneeuwlaagje in de Ardennen

Het wordt opnieuw een weekend met veel regen en wind, vooral morgen. Het is wel zeer zacht, zegt het KMI. Volgende week wordt het nog eens wat frisser. Woensdag is in de Ardennen zelfs een sneeuwlaagje van enkele centimeters mogelijk, denkt het KMI.

3 reacties

  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Het is winter, hé. Dan willen we hier toch geen 20 graden en meer...
  • Herbert Verbeeck

    4 jaar geleden
    @Danny Buyse Als ik hier in het park naar de vijver kijk, moet er nog gemakkelijk 15 cm bij hoor. Dus toch nog wat regen erbij is nodig.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Zouden er mensen zijn die bewust genoeg leven beseffen dat er in Vlaanderen nog geen enkele sneeuwvlok is gevallen zelfs geen smeltende. De komende 14 dagen wordt er in Vlaanderen wel 75 liter regen verwacht per m² om het grondwater verder aan te vullen. Ik kan me niet voorstellen dat er nu nog regenwater tekort is in de grond.
  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.