Archiefbeeld van het grensstation aan de Brenner
Volledig scherm
Archiefbeeld van het grensstation aan de Brenner © EPA

Coronavirus: treinverkeer tussen Oostenrijk en Italië hervat, carnaval in Venetië afgelast

UPDATEDe dodentol van de coronavirus-epidemie in China is zondag opgelopen tot meer dan 2.400. In de centrale provincie Hubei, het epicentrum van de epidemie, zijn nog eens 96 mensen overleden. Het coronavirus, dat in december in Wuhan opdook, heeft zich intussen verspreid naar meer dan 25 landen en veroorzaakt groeiende bezorgdheid wegens nieuwe uitbraken in Zuid-Korea, Italië en het Midden-Oosten. 

20 reacties

  • Li Imbrechts

    4 jaar geleden
    En minister Ben Weyts geeft hetnministerie van onderwijs de toestemming om kîeren die uut China komen gewoon naar school te laten gaan 'als ze zich niet ziek vielen'. Past deze maatregel zelfs niet aan nu we weten dat mensen 26d lang ' niet ziek' kunnen rindlopen en toch positief scoren op het corona- virus. Niemand in België reageert hierop.
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Gelukkig was Europa al op 22 januari klaar voor het coronavirus, anders waren er nu drie doden in Italië... Dikke duim omhoog voor Europa, zeker wanneer we bekijken hoe weinig Europa ons maar kost voor al dit uitstekend werk !
  • ben Verschuren

    4 jaar geleden
    Oostenrijk legt alle treinverkeer van en naar Italië stil, verstandige politiekers daar. Hier is het van ga gerust maar op reis naar Italie, wees wa voorzichtig. Marc Van Ranst begint zijn kar te draaien.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    In 1918-1919 stierven aan de Mexicaanse griep 20 tot 50 miljoen mensen en jaarlijks sterven er 250 tot 500 duizend door de gewone griep meestal door longcomplicaties. Wereldwijd 1.250.000 doden door het verkeer. Maak me nog eens wakker als we aan die cijfers zitten.
  • willem merken

    4 jaar geleden
    Kunnen we geen politieker vinden met dat virus? Dan kunnen we ze isoleren op de grasmat van het koning Boudewijnstadion (gezien hun aantal). En ze mogen er pas uit als ze een regering en een begroting met overschot (om de schulden af te betalen) zonder nieuwe belastingen. Het zal rap gaan. LOL.