Direct naar artikelinhoud
Wetstraat

Ben Weyts komt naar Aalst Carnaval als Toyota-garagist

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).Beeld screenshot

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is op Aalst Carnaval verkleed als garagist van Toyota. Hij was deze week de kop van Jut toen hij zich had laten ontvallen dat je als minister moet beschikken over een wagen met ‘enige standing, geen Toyota Corollo’. 

“Aalst Carnaval, dat is lachen met jezelf dus vond ik dit een gepaste outfit”, lacht de minister. “Natuurlijk ben ik hier aanwezig. Ik snap dat het voor sommigen moeilijk ligt, gezien de internationale context, maar hier niet aanwezig zijn zou vaandelvlucht zijn voor mij.”

Deze week hekelde PVDA-fractievoorzitter Jos D’Haese de dure geleasede dienstauto’s van de negen ministers en hun niet 25, maar 34 voertuigen tellend wagenpark. Hij stelde hierover een parlementaire vraag aan minister-president Jan Jambon (N-VA). Deze was woensdagmiddag verhinderd, waardoor zijn partijgenoot, tevens oud-minister van Mobiliteit Weyts, het antwoord gaf.

“Ik denk dat je als minister, die in contact treedt met regeringsleiders, staatshoofden en top-CEO’s, toch nog ‘enige standing’ mag hebben”, zei Weyts. “Wij zouden met een Toyota Corollo (sic) kunnen rijden of met de bus of met de trein komen.”

Video wordt geladen...