Een veiligheidsagent controleert de temperatuur van een inwoner van Wuhan, het epicentrum van de corona-uitbraak in China.
Volledig scherm
Een veiligheidsagent controleert de temperatuur van een inwoner van Wuhan, het epicentrum van de corona-uitbraak in China. © Photo News

China trekt 13 miljard uit om coronavirus te bestrijden en stelt voor het eerst in 35 jaar Volkscongres uit

In China vielen op een dag tijd nog eens 150 doden wegens het coronavirus, het hoogste aantal dat tot nu toe in een etmaal is geregistreerd. Het zet het land aan om omgerekend 13 miljard euro uit te trekken om het virus te bestrijden. De Chinese regering heeft bovendien het Volkscongres voor het eerst in tientallen jaren uitgesteld.

4 reacties

  • Alfons Vanacker

    4 jaar geleden
    Etienne Callebout, "China heeft geëxperimenteerd", 6 weken voor de eerste uitbraak waren er militaire spelen in Wuhan. Zoek het maar eens op.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Geen geld dat is oogverblinding, maar medicijnen moeten ze uittrekken. En dat is wat anders.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Ramon, dat is dus 9,7 Euro per Chinees en 20 Euro per Belg. Laatst professor van UZ Leuven in De Wereld Draait Door' op Nederlandse televisie: binnenkort kunnen we reeds proeven doen op muizen. Zo ver staan ze hier al!
  • Marc LInden

    4 jaar geleden
    volgens onze nationale viroloog en de minister van gezondheid was er niets aan de hand en geen enkel probleem. natuurlijk niet zij hebben al een geneesmiddel voor happy few en de rest ja hetzij zo zeker?