Een poging tot lachende gezichten vanmorgen op het partijbureau van de CDU in Berlijn, ondanks het desastreuze resultaat in Hamburg gisteren. Vlnr. ontslagnemend partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer, bondskanselier Angela Merkel en deelstaatpremier van Noord-Rijnland-Westfalen en mogelijk toekomstig kandidaat-voorzitter Armin Laschet.
Volledig scherm
Een poging tot lachende gezichten vanmorgen op het partijbureau van de CDU in Berlijn, ondanks het desastreuze resultaat in Hamburg gisteren. Vlnr. ontslagnemend partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer, bondskanselier Angela Merkel en deelstaatpremier van Noord-Rijnland-Westfalen en mogelijk toekomstig kandidaat-voorzitter Armin Laschet. © AFP

Onthoofd, stuurloos en nu ook het slechtste resultaat sinds 70 jaar: wat is er aan de hand met de eens zo machtige CDU van Angela Merkel?

Met amper 11 procent in de regionale verkiezingen in Hamburg haalden de Duitse christendemocraten van CDU gisteren het slechtste resultaat in eender welke deelstaat sinds bijna 70 jaar. Het desastreuze resultaat komt bovenop het aanslepende debacle in de andere deelstaat Thüringen, het machtsvacuüm aan de top, én de prangende vraag hoe de partij moet omgaan met extreemlinks en -rechts. De ooit zo grote en machtige CDU davert stilaan op haar grondvesten.

60 reacties

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    Wat is er aan de hand ? Angela Merkel zelf.
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Wanneer ik in Duitsland kom,wat regelmatig gebeurt,praat ik met Duitsers uit ongeveer alle standen,blijkbaar iets dat de CDU nog niet gedaan heeft. mvg.
  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    De spiegel vpoor de verkiezingen hier . dat z e maar vlug nieuwe verkiezingen geven dan zal de politici wel zien hoe geliefd ze zijn .
  • Frank Kerstens

    4 jaar geleden
    De mensen worden ook daar wakker. Uitgeholde politieke partijen, massa migratie, islamisering, de mensen willen dat niet! Europa, blijf roepen !
  • Eric Van den Bergh

    4 jaar geleden
    Wat is er aan de hand? Migratie en de groenen die vooral allochtone kiezers hebben.
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.