De tolerantiewagen in de Duitse stad Düsseldorf tijdens carnaval.
Volledig scherm
De tolerantiewagen in de Duitse stad Düsseldorf tijdens carnaval. © RV

Duitse “tolerantiewagen” zet Joden, moslims en andere gelovigen samen

De praalwagens die joden op karikaturale wijze afbeeldden tijdens Aalst Carnaval zorgden ook dit jaar voor felle kritiek. Dezelfde karikaturen werden namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt door de nazi’s, die Joden ook afbeeldden met grote haakneuzen, geldkoffers en muizen. Dat het ook anders kan, bewijst de Duitse stad Düsseldorf. “De tolerantiewagen” met Joden, moslims en andere gelovigen is vandaag een van de grootste blikvangers tijdens de carnavalsstoet in de stad.

11 reacties

  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Vrij plattekes toch, een zoveelste politiek populistisch statement die met karnaval niets, maar dan ook helemaal niets te maken heeft. Dan hadden ze in Aalst tenminste nog de moed om tegen de beknotting van hun vrijheden in te gaan.
  • karel jens

    4 jaar geleden
    Dit heeft niks met carnaval te maken. Carnaval draait om spot, ironie, sarcasme. Daar vind ik hier niets van terug.
  • Erik Dhaeyer

    4 jaar geleden
    Proficiat Düsseldorf ! Dit vindt ik een perfecte reactie op heel de heisa. Versta me niet verkeerd, ik steun ook de mening op vrije meningsuiting en draag Aalst en haar inwoners en alle carnavalvierders een warm hart toe. Maar, genoeg is genoeg. Poetin, Trump en anderen zijn ook dankbare schietschijven om op de korrel te nemen.
  • Eddy Van De Velde

    4 jaar geleden
    Is dit dan waar we naartoe gaan? Wereldvreemd, onrealistisch, kinderachtig? Goed bezig. Geef mij dan maar Aalst.
  • Max Illens

    4 jaar geleden
    De tolerantiewagen in Dusseldorf toont aan dat er ook gewone en intelligente carnavalisten zijn met een hart op de juiste plaats, naast de minder ontwikkelde zuiplappen met verkeerde bedoelingen in Aalst.