Durfal Mike Hughes in maart 2018 bij zijn zelfgemaakte stoomraket in de Mojavewoestijn. Toen maakte hij een onzachte landing maar was hij 's avonds terug bij zijn katten. Zaterdag liep een nieuwe poging 'om aan te tonen dat de Aarde plat is' fataal af.
Volledig scherm
PREMIUM
Durfal Mike Hughes in maart 2018 bij zijn zelfgemaakte stoomraket in de Mojavewoestijn. Toen maakte hij een onzachte landing maar was hij 's avonds terug bij zijn katten. Zaterdag liep een nieuwe poging 'om aan te tonen dat de Aarde plat is' fataal af. © AP

“Hij geloofde niet écht dat de Aarde plat is, dat was gimmick om droom waar te maken”

De Amerikaanse waaghals Mike ‘Rocket Man’ Hughes is omgekomen bij de lancering van een stoomraket die hij zelf met recupmetaal had in elkaar geflanst. De 64-jarige limousinechauffeur en verwoed bricoleur wilde naar eigen zeggen vanop anderhalve kilometer hoogte bewijzen dat de Aarde plat is. Zijn raket crashte, Hughes was op slag dood. “Natuurlijk is het razend beangstigend, maar niemand verlaat deze wereld levend”, zei hij twee jaar geleden, vlak voordat hij met een zelfgebouwd tuig 571 meter hoog vloog. En onzacht neerkwam.