Uittredend minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR)
Volledig scherm
Uittredend minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) © BELGA

Palestijnse ngo dan toch niet welkom op VN-Veiligheidsraad: "Israël heeft België onder druk gezet”

Israël heeft België “met een desinformatiecampagne onder druk gezet om te capituleren”. Dat zegt DCI Palestine in een reactie op de beslissing van ons land om de Palestijnse kinderrechten ngo dan toch niet te laten spreken voor de VN-Veiligheidsraad. De organisatie was uitnodigd voor een bijeenkomst in New York gisteren, maar de invitatie werd vorige week weer ingetrokken na toenemende druk uit Israël. Hoofdadviseur Brad Parker noemt het besluit van ons land “ontmoedigend”.

8 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Het is dus niet alleen in het carnaval leven dat Israel zich moeit. Blijkbaar in meerdere Belgische aangelegenheden. Wat gaat premier Wilmès daar over zeggen?
  • Yves Pinoy

    4 jaar geleden
    Ik heb het zo wat gehad met Israël en zijn fratsen. Men verwijt de hele wereld dat ze tegen hen zijn, ze stellen zich steeds voor als slachtoffer. In realiteit is Israël niet beter dan alle andere landen die het normaal vinden om grondgebied van anderen af te nemen, mensenrechten te schenden, oorlogsdaden stellen tegenover de Palestijnen, kinderrechten kennen ze niet. Om dan te zwijgen over hun "carnavalhysterie". En België loopt in de val, zoals altijd.
  • Jan

    4 jaar geleden
    Zozo, de joden hebben hier meer te zeggen dan onze eigen regering.
  • philippe dusablon

    4 jaar geleden
    en dat volk zo zich willen moeien met ons carnaval, bende hypocrieten.
  • Dimitri Mostrey

    4 jaar geleden
    Omdat zo goed als alle Palestijnse NGOs dekmantels zijn. De Palestijnse gebieden hebben al multi-miljarden ontvangen van (vooral) Europese landen en donoren wereldwijd. Wat hebben ze ermee gedaan? Hun eigen volk geholpen? Of wapens gekocht? Yasser Arafat stierf als multimiljardair in een hospitaal in Parijs. Sta daar eens bij stil.