WikiLeaks-oprichter Julian Assange
Volledig scherm
WikiLeaks-oprichter Julian Assange © EPA

“Assange probeerde Witte Huis en Hillary Clinton te waarschuwen voor datalek”

Julian Assange probeerde Hillary Clinton en het Witte Huis te contacteren om hen te waarschuwen voor de gevaren die gepaard zouden gaan met het WikiLeaks-lek van 250.000 Amerikaanse overheidsdocumenten. Dat vertelden zijn advocaten vandaag in Londen tijdens de hoorzitting over Assanges eventuele uitlevering aan de VS. De advocaten klaagden ook de behandeling van de WikiLeaks-oprichter in de gevangenis aan: na zijn eerste dag in de rechtbank werd hij elf keer in de boeien geslagen en twee keer volledig in zijn blootje gezet.

2 reacties

  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Toen Assange dacht dat hij niet zou uitgeleverd worden, had hij een ander verhaal. De e-mails waren volgens Assange gedownload door Seth Rich, personeelslid van de Democratic Party en aanhanger van Bernie Sanders. Rich haatte Hillary Clinton, en daarom had hij 33.000 onbeveiligde mails van haar op een USB-stick gezet en aan Wikileaks bezorgd. Rich werd 10 dagen na de publicatie vermoord “bij een mislukte straatroof”. FBI-baas Comey liet de moordzaak snel sluiten…
  • Mich Vanderhoydonck

    4 jaar geleden
    De echte daders van wanbeleid lopen vrij rond , terwijl diegene die het aanklacht gevangen gezet wordt . Klassiek en erg bedroevend.