Mensen steken kaarsjes aan tijdens een herdenkingsdienst die vandaag plaatsvond in Volkmarsen.
Volledig scherm
Mensen steken kaarsjes aan tijdens een herdenkingsdienst die vandaag plaatsvond in Volkmarsen. © REUTERS

Man die inreed op Duitse carnavalsstoet verdacht van poging tot moord

De bestuurder van de wagen die gisteren is ingereden op een carnavalsstoet in de Duitse gemeente Volkmarsen, is officieel in verdenking gesteld van poging tot moord en van het toebrengen van verwondingen. Dat zegt de procureur-generaal in Frankfurt vanavond.

4 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Verdacht dat is een goede, verdacht moet hij het de volgende keer ook filmen of een filmploeg meenemen om schuldig te zijn of zijn de gewonden schuldig?
  • patrick geerinck

    4 jaar geleden
    in verdenking dus ze weten nog niet of hij het was?
  • Luc Melis

    4 jaar geleden
    Waarom spreken we van geen terreuraanslag maar van een gewone moord als het een van ons is ?
  • Frans Dedokker

    4 jaar geleden
    Heel dit zaakje stinkt, er word vanalles verzwegen..
  1. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    106

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”
  2. Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones...”
    PREMIUM
    31

    Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones...”

    Frituuruitbaters Franky van Hintum (55) en Coen van Oosten (51) uit Eindhoven trokken al vijftien keer voor een maand naar Oekraïne om er gratis frieten te bakken. Ze bedienen er tot 2.000 burgers en soldaten per dag. De rij voor hun kraam is vaak 100 meter lang. Vorige zomer overleefden ze een raketinslag, maar pas sinds hun laatste reis in maart bakken ze met bibberhanden. “Het is een drone-oorlog geworden. Vanaf nu is alles anders.”