© Reuters

FBI onderzoekt hacking bij Democratische Partij

De FBI onderzoekt het hacking-incident bij de Democratische partij in de aanloop naar de Conventie van de partij van president Barack Obama. Dat maakte de Amerikaanse federale recherche maandag bekend.

poj

Daags voor de conventie is de Democratische partij van Hillary Clinton alweer opgeschrikt door een schandaal. Wikileaks heeft meer dan 19.000 mails gelekt die werden gestuurd aan en door medewerkers van het Democratische partijbestuur. Daaruit blijkt dat de partijtop, die neutraal moet zijn, een duidelijke voorkeur had voor Hillary Clinton. Zo bespreken enkele medewerkers hoe ze Sanders’ campagne het best kunnen saboteren.

De publicatie van de mails leidde al tot het opstappen van partijvoorzitster Debbie Wasserman Schultz.

"De FBI onderzoekt een cyberinbraak bij het DNC en probeert de aard en omvang van de kwestie vast te stellen", liet de Amerikaanse politiedienst intussen weten. "Een schending van deze aard nemen wij zeer serieus."

Kremlin

Het onderzoek richt zich onder meer op de herkomst van de hack. Sommige mensen wijzen al met de beschuldigende vinger naar Rusland. "Het zou niet de eerste keer zijn dat een digitale inbraak in verband wordt gebracht met het Kremlin en dat op deze manier wordt geprobeerd invloed uit te oefenen op het politieke proces in andere landen", zei Congreslid Adam Schiff.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer