Een kruispunt bij Codogno, waar het ziekenhuis naliet om een superverspreider in quarantaine te plaatsen.
Volledig scherm
Een kruispunt bij Codogno, waar het ziekenhuis naliet om een superverspreider in quarantaine te plaatsen. © AP

Hoe fout in Italiaans ziekenhuis leidde tot razendsnelle verspreiding coronavirus

Het coronavirus komt alsmaar dichter bij onze grenzen. In Italië loopt het aantal besmettingen nu heel snel op. Aan de basis ligt een fout die vorige week gemaakt werd in een ziekenhuis in het Noord-Italiaanse Codogno, op 60 km van Milaan. Dat zegt premier Giuseppe Conte.

21 reacties

  • Marc Hayen

    4 jaar geleden
    Als je het percentage van de sterfgevallen ziet besef je dat het geen gewoon griepje is.
  • Franky Van Den Abeele

    4 jaar geleden
    Stop met die vergelijkingen met de griep! Dit is geen griepje maar iets veel ergers. Anders zou men nooit zoveel mensen in quarantaine steken. Al die betweters hier roepen direct op hun mama mochten ze covid 19 hebben.
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Wie denkt dat Belgische ziekenhuizen, na alle besparingen en met continu personeelstekort beter scoren dan Italiaanse, droomt. Vraag maar aan verpleegkundigen. Trouwens, wanneer gaan de beschermende pakken met geschikte mondmaskers en gelaatsbescherming aan het Belgisch medisch personeel voor gebruik gegeven worden ? Elke besmetting met corona van een medisch personeelslid is naast een ramp ook een arbeidsongeval !
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Het is veel besmettelijker dan griep maar niet gevaarlijker. Veel meer mensen sterven jaarlijks nog altijd aan griep dan aan dit
  • Johan De Troyer

    4 jaar geleden
    Mr Soubry die uit China kwam en besmet was met het virus is in st Pieter behandeld geweest en moest dan naar Italië voor zijn werk. Voilà daar is patiënt nr 0