© Shutterstock

Maker van iconische Borsalinohoeden zit in slechte papieren

Komt er binnenkort een einde aan de productie van de iconische Borsalinohoeden? Dat blijft voorlopig koffiedik kijken, maar de Italiaanse producent ervan zit in elk geval wel in slechte papieren en kampt ondanks een overname nog steeds met een schuldenlast van 30 miljoen euro.

flb

De Italiaanse hoedenproducent Borsalino is vooral bekend van de fedora, de typische hoed met rand en als het ware ingedeukte bovenkant. Het bedrijf dat in 1857 werd opgericht bleef al die jaren succesvol. Tot de ex-topman van het bedrijf, Marco Marenco, in 2015 werd opgepakt voor fraude en belastingontduiking en zo zijn voormalige werkgever opzadelde met een schuldenberg van 30 miljoen euro.

Het bedrijf werd in maart overgenomen door de investeringsgroep Haeres Equita die het grondig wil herstructureren. Het saneringsplan dat de groep op tafel legde, werd nu echter verworpen door de rechter omdat het naar verluidt aan het personeelsbestand wil morrelen. De schuldenberg moet ondertussen nog steeds afgelost worden. Aan de vraag naar de hoeden zal het in elk geval niet liggen: jaarlijks produceert het label 150.000 exemplaren, te weinig om aan de vraag naar 220.000 hoeden te voldoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer