AP
Volledig scherm
© AP

Beurzen bloeden door coronavirus: Bel-20 tien procent lager op zeven dagen tijd

De Europese beurzen gingen vanmorgen verder omlaag na de zware verliesbeurten in de afgelopen twee dagen. Beleggers blijven bezorgd over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. In Brussel opende de Bel-20 ook vanmorgen weer in het rood en verloor op zeven dagen tijd ruim 10 procent. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren vanmorgen tot 1 procent. De AEX-index in Amsterdam noteerde na een paar minuten handelen 0,6 procent in de min op 579,24 punten. De hoofdindex in Milaan zakte 0,2 procent.

5 reacties

  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Dat ze maar doen mij stoort het niet ofwel worden ze rijker of armer er is altijd iets
  • Diego Missiaen

    4 jaar geleden
    Het spel moet nog beginnen. Denkt iedereen hier misschien dat na een beursstijging van bijna elf jaar en nu al de tweede langste koersklim in de geschiedenis, dat we nog veel verder omhoog kunnen? Ik weet een ding zeker, hoe hoger je staan, hoe dieper je kan vallen.
  • pascal daemen

    4 jaar geleden
    Voor mij mag de waarde zeker nog met 20% dalen .
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    ‘t Is ‘t moment om bij te kopen!
  • Naessens Kristof

    4 jaar geleden
    Was het niet het coronavirus, dan zou het wel een andere trigger geweest zijn. De beurzen zijn véél te véél overgewaardeerd. Het zou wel eens een zwarte zwaan-event kunnen zijn als de economische schade blijft aanhouden door het virus, de recessie heeft men door massaal geld bij te drukken voor zich uit kunnen schuiven, waardoor de impact van de volgende recessie alleen maar erger gaat zijn, een stuk erger dan die van 2008!