Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © BELGAIMAGE

Onderzoek naar klachten over vereenvoudigde belastingaangifte: is FOD Financiën voldoende transparant?

De Federale Ombudsman gaat na of de FOD Financiën voldoende transparant is tegen de burgers over de vereenvoudigde belastingaangifte (VVA). Ombudsman Guido Herman ontvangt naar eigen zeggen heel wat klachten over die VVA, waarbij de fiscus een groot deel van de gegevens reeds op voorhand invult. Die klachten brengen een reeks terugkerende problemen aan het licht.

8 reacties

  • Frans Wauters

    4 jaar geleden
    Aangifte gedaan vorig jaar in mei, afrekening ontvangen in oktober. 10 jaar geleden duurde dat altijd een jaar. Wat een vooruitgang als je taxonweb gebruikt!
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    En als er fouten zouden gebeuren is het altijd in
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    België is inderdaad een van de enige landen ter wereld waar nog aan incohiering gedaan wordt. In plaats van bij aangifte krijg je pas een jaar later geld terug of betaalt. Dit zorgt voor een tewerkstelling van 4000 ambtenaren. Wantrouwen in de burger ligt hieraan ten grondslag.
  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    Wacht nog steeds op mijn afrekening van vorg jaar en volgende week is het maart Elk jaar later en later, maar als je de aangifte moet indienen dan moet alles stipt zijn De FOD's staan altijd aan de sterke kant en de burger moet maar knikken
  • Johan commère

    4 jaar geleden
    We zijn eind februari . Nog steeds mijn afrekening van vorig jaar niet ontvangen . Straks zijn ze daar al met de nieuwe aangifte !