Erdogan: "We zullen het Syrische regime terugdringen binnen de grenzen die we zelf gesteld hebben."
Volledig scherm
Erdogan: "We zullen het Syrische regime terugdringen binnen de grenzen die we zelf gesteld hebben." © EPA

Erdogan kondigt offensief aan: "We zullen Syrisch regime terugdringen”

SyriëDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat zijn troepen zich opmaken voor de “bevrijding” van de regio Idlib in Syrië tegen eind februari. Voor de spanningen met Rusland in Syrië “gaan we een oplossing vinden”, aldus nog Erdogan.

18 reacties

  • zeki altin

    4 jaar geleden
    Weet je dat er in turkije 3miljoen vluchtelingen zijn.. erdogan doet er de moeite voor om deze niet naar europa te laten gaan en wil er voor zorgen dat deze mensen terug naar hun eigen grond gebied kunnen verhuizen.. ipv erdogan te steunen met het voorzien van een veilig zone zonder assad militanten zitten jullie er nog comentaar op te geven .. wat doet europa voor de vluchtelingen?? Als ik erdogan was zou ik de vluchtelingen met bussen tot aan europees grens brengen dat europa het zich bekijkt.
  • gokhan bicici

    4 jaar geleden
    Golan wordt sinds 1967 bezet door Israel! Raar dat jullie hiermee geen probleem hebben?! Want daar wonen helemaal geen syriers niet meer. Enkel joden die van WO 2 schuldgevoel van het Westen weer eens grond bij hebben gekregen. Hebben jullie hierop een oplossing? Maar als jullie hier zeker geen nieuwe vluchtelingenstroom willen, zou ik zeker geen verdere commentaar geven. Want hier lopen er al genoeg rond?! Bij erdo zijn het er al 3000000! Hebben jullie een andere oplossing??
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Erdogan heeft niks te claimen. De Syriers vechten om en op eigen bodem, de Turken zijn de indringers. Maar hij droomt al een tijd hardop van een nieuw Ottomaans Rijk, en Syrie hoort daar dus bij. De Russen zijn in elk geval niet akkoord en steunen de Syriers. Wat de relatie tussen Turkije en Rusland betreft, denk ik dat Erdogan het mis heeft te denken dat hij een bondgenoot is. De Russen spelen met hem als pion tegen de EU, maar is voor de rest gewoon de vijand als het erop aan komt..
  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Gooi Turkije uit de Navo als je de echte basisregels van de Navo bekijkt zal hij nog binnenkort beroep doen op de andere Navo lidstaten om hem te gaan helpen. Het is een profiteur,dictator en iemand die constant machtsgeil is.
  • Michael Aerts

    4 jaar geleden
    Misschien tijd om Erdogan eens terug te dringen en op zijn plaats te zetten. Dit heeft niets met vrede te maken enkel zijn Ottomaanse droom waarmaken.