© BELGA

Dylan Groenewegen wint prestigesprint in de straten van Dubai

Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe in de UAE Tour op zijn naam geschreven. De Nederlander van Jumbo-Visma haalde het na een massasprint met zowat alle rappe mannen van het huidige peloton in de straten van Dubai. Fernando Gavira, Pascal Ackermann, Sam Bennett en Caleb Ewan vervolledigden in die volgorde de top-vijf. In het klassement verandert er niets. Adam Yates blijft leider. Donderdag staat de bergetappe met aankomst op Jebel Hafeet op het programma.

Maarten Delvaux

De Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott), dinsdag de beste klimmer op de Jebel Hafeet, blijft leider. Twee renners, de Australiër Will Clarke (Trek-Segafredo) en de Serviër Veljko Stojnic (Vina Zabu-KTM), tekenden voor de ontsnapping van de dag. Ze trokken al vroeg in het offensief maar kregen maximaal slechts een drietal minuten van het peloton. Nadat Stojnic met nog zo’n 38 km op de teller werd gegrepen, zette Clarke alleen door. Maar op zeven kilometer van de streep was ook hij eraan voor de moeite. Groenewegen toonde zich in een spannende sprint de snelste en pakte zo zijn derde zege van het seizoen. Eerder deze maand won hij twee etappes in de Ronde van Valencia.

Donderdag ligt de aankomst voor de tweede keer op de Jebel Hafeet, na een lange vlakke aanloop. In principe ligt het klassement ‘s avonds in zijn plooi aangezien daarna nog twee vlakke ritten volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rituitslag

1. Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma)

2. Fernando Gaviria (UAE Team Emirates)

3. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe)

4. Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step)

5. Caleb Ewan (Lotto-Soudal)