WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Volledig scherm
WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus. © AP

Voor het eerst meer gevallen van besmetting buiten China dan in China zelf, EU roept op tot Europese coördinatie

Het aantal besmettingen op dagbasis is voor het eerst groter buiten China dan in het land waar de nieuwe coronabesmetting ontstaan is. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vastgesteld. De Europese Commissie vraagt de EU-lidstaten ondertussen om een gecoördineerde aanpak, in het licht van de uitbraak op het continent.

7 reacties

  • michel bryssinckx

    4 jaar geleden
    Alles is onder controle. He madame De Block! !
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Dik betaalde praatbarak maar als er zich een echt probleem voordoet kunnen ze juist niks onze gestudeerden volg de logica en sluit alle grenzen en doe een asielstop van 5 jaar
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Men blijft zeggen dat grenzen sluiten niet helpt, dat het virus zo niet tegengehouden wordt. Wel het is anders wel zo. Het virus was buiten de EU, doe je de grenzen dicht dan kan het virus hier niet komen. Maar men liet alles maar begaan, mensen van overal vlogen de EU binnen.
  • Freddy Demey

    4 jaar geleden
    Zie ze maar zitten de slimmen. Waarom direct niet dat reizen gesloten en grensovergang dicht voor een 3 tal weken? Hadden ze veel opgelost maar nu is het duurder en veel zieken of doden. Maar neen die dikkoppen doen wat ze graag doen( hun eigen goesting)
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Hier is de mentaliteit van we zullen wel zien. Pruts politiekers.