De Blokker-winkel aan de Keyserlei in Antwerpen.
Volledig scherm
De Blokker-winkel aan de Keyserlei in Antwerpen. © BELGA

“Meer duidelijkheid nodig rond overname Blokker-winkels, anders staken we”

Als er niet snel meer duidelijkheid komt rond de overname van de Belgische Blokker-winkels door Dutch Retail Groep van de Nederlandse overnemer Dirk Bron, dan dreigt een staking. Daar waarschuwt de socialistische vakbond voor.

7 reacties

  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Het lijkt erop dat de vakbonden erop uit zijn dat bedrijven hun deuren dichtdoen.Hun drijver is toch duidelijk,grote sluiting premie bekomen want er is toch werk genoeg,aangegeven of niet.
  • Wim De Graeve

    4 jaar geleden
    Aan allen die hier de clichés bovenhalen : deze keer is dit een terechte beslissing van de vakbond . Dhr Bron is er alleen op uit om binnen de 12 maand de boel te verkloten zodat een faling onafwendbaar is. Daar heeft hij redelijk wat ervaring mee. Dus weg anciënniteit bij het gros van het personeel en enkel een bedragje sluiting of faling van bedrijf , dat ze nog zien verwateren wanneer niet direct ander werk . De overlater toucheerde anders wel zo’n 280 miljoen € .... een opgezet spel is het
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Met staken haalt ge niets uit want die dagen met 30 Euro per dag springt ge niet ver mee,en de kans is groot dat het dan helemaal gedaan is.
  • Kristof Lintermans

    4 jaar geleden
    Staken is inderdaad de aangewezen oplossing voor een al verlieslatende keten, dat lost alles op.
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Staken zal helpen, om de overname te stoppen. Vervang de naam socialistische vakbond door stakersvakbond, dat zal beter passen.