Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © Thinkstock

Medicatie voor kinderen: wat kan je geven, en wat beter niet? “Blijf weg van zetpillen”

Het gerecht onderzoekt de dood van een 2-jarig kind uit Torhout. De moeder zou het kind onbewust een te grote dosis pijnstillende zetpillen hebben toegediend. Medicijnen geven aan je kind: wat kan, en wat doe je beter niet?

6 reacties

  • dominiek demeulemeester

    4 jaar geleden
    Beste Willy, een kind doden door pillen te geven is sowieso een misdaad, maar ze zullen ze wel psychisch labiel verklaren en zo zal ze haar straf ontlopen, politie had al een dossier maar heeft er niks mee gedaan, met de gevolgen...
  • Willy VanErps

    4 jaar geleden
    Hier zitten soms echte super mensen. Zich zelf herinneren hoe je je voelde toen je 2 jaar was. Te gek voor woorden. Een realistische kijk zoals mevr Mistiaen en je houden aan dokters voorschriften is genoeg. Je ook nooit baseren op gepubliceerde artikels in kranten en tijdschriften is de logica zelve. Of hier sprake is van een misdrijf of van een overbezorgde moeder zal het onderzoek wel uitwijzen.
  • dominiek demeulemeester

    4 jaar geleden
    En geloven de mensen nu echt dat ze niet wist wat ze deed? Er was al een dossier ingediend tegen deze vrouw!
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Zetpillen bij een kind van 2? Op die leeftijd sta je daar al niet meer om te springen om zo medicatie te krijgen, kan dan al perfect met een glas water een pilletje nemen. Op die leeftijd ging ik al perfect zelfstandig naar toilet. Ha bah, nog rillingen van zo'n pillen. En inderdaad veel ouders kan correcte medicatie blijkbaar niet bommen. Mijn ouders hebben vroeger ooit iets verkeerds in mijn neus gespoten, binnenkant neus verbrand, met als resultaat dat ik geen neussprays meer verdraag.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Een zetpilletje (aangepaste grootte) nu en dan op cruciale momenten, als de baby krijst en spartelt van ongemak, doet wonderen. Ik zou het 'besterven' moest ik in die tijd, geen reddend zetpilletje bij de hand gehad hebben. Baby kalmeert daarmee volledig en slaapt daarna goed in, met een zetpilletje van aangepaste grootte. Het volstaat u op voorhand af te vragen: "Is het zetpilletje voor babies bestemd en niet te groot?" Op voorhand nadenken, volstaat.