© Red Bull Racing

Red Bull steekt in kerstkaartje de draak met Mercedes en Ferrari

Het Red Bull F1 team heeft opnieuw haar jaarlijkse kerstkaartje online geplaatst. Daarin wordt vaak met een humoristische bril teruggekeken op het voorbije seizoen maar deze keer haalt het uit naar de concurrenten Mercedes en Ferrari.

F1journaal.be

Op het kerstkaartje zijn de twee F1-bolides van Red Bull te zien die voor een wagen van Mercedes en Ferrari rijden. Op de achtervleugel van de Red Bull die voor de Mercedes rijdt staat de tekst 'How's my driving? Call Jos on +31 3333'.

Daarmee steekt Red Bull overduidelijk de draak met Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. Die had tijdens een telefoontje met Jos Verstappen gesuggereerd dat Max Verstappen zich tijdens de laatste twee races van het seizoen best niet te veel in het titelgevecht zou mengen. Bij Red Bull waren ze helemaal niet te spreken en spraken ze zelfs van wedstrijdvervalsing. Toto Wolff zelf probeerde nadien het telefoontje te nuanceren en in een juist perspectief te plaatsen.

Uiteraard is ook het telefoonnummer +31 33 33 dat vermeld wordt niet lukraak gekozen. +31 is de landcode wanneer je naar Nederland wil bellen en 33 is het startnummer van Max Verstappen.

Ook op de achtervleugel van de andere F1-bolide van Red Bull staat een opmerkelijke boodschap: 'How's my driving? Call Charlie Whiting'. Dat is dan weer overduidelijk een boodschap voor Ferrari-piloot Sebastian Vettel.

De Duitser trakteerde tijdens de GP van Mexico immers Verstappen op een scheldtirade toen die een bocht afsneed en hij vervolgens niet voorbij de Nederlander geraakte. Vettel schold toen ook FIA-racedirecteur Charlie Whiting de huid vol. Hij zei zelfs dat Whiting moest "oprotten". Meteen na de race excuseerde Vettel zich wel bij Charlie Whiting.

Het mag duidelijk zijn, op het vlak van kerstkaartjes gaat de wereldtitel bij de F1-teams dit jaar opnieuw naar Red Bull Racing.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer