UHasselt krijgt groen licht voor master handelswetenschappen

De UHasselt heeft officieel groen licht gekregen voor haar masteropleiding handelswetenschappen. “In september 2018 starten we met de master, maar een jaar eerder al lanceren we een schakeljaar waardoor ook hogeschoolstudenten kunnen doorstromen”, zegt prof. dr. Piet Pauwels, decaan van de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen. De opleiding krijgt ook een nieuwe locatie.

bbijnens

De UHasselt-bacheloropleiding handelswetenschappen schoot in september 2015 uit de startblokken. Het SALK-plan brak een lans voor de opleiding omdat het bedrijfsleven in de regio om zulke profielen schreeuwt. “Met handelswetenschappen heeft de UHasselt wat meer slagkracht gekregen om de braindrain van jongeren tegen te gaan”, aldus rector Luc De Schepper.

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft nu het licht op groen gezet voor de eenjarige masteropleiding. Piet Pauwels: “Dat betekent dat we vanaf academiejaar 2018-2019 met de master kunnen beginnen. Maar in september 2017 al lanceren we de schakelopleiding. Die biedt ook hogeschoolstudenten de kans om door te stromen naar de master. De goedkeuring door de NVAO is met andere woorden eveneens goed nieuws voor hén: de schakelstudenten hebben de (rechts)zekerheid dat de masteropleiding effectief zal doorgaan.”

De handelswetenschappers in spe volgen nu nog les op campus Diepenbeek, maar krijgen in september 2019 een nieuwe stek op de site van de Oude Gevangenis (campus Hasselt). Tot die tijd blijft de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen zowel voor onderwijs als onderzoek op campus Diepenbeek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer