Hamilton Harbour in Bermuda. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Hamilton Harbour in Bermuda. Foto ter illustratie. © AFP

172 miljard euro stroomt vanuit België naar belastingparadijzen

De bedrijven in ons land hebben in het aanslagjaar 2019 voor 172,3 miljard euro aan betalingen naar de beruchtste belastingparadijzen gedaan. Dat blijkt vandaag uit cijfers die De Tijd heeft opgevraagd bij de fiscus.

53 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Waarom moeten ze met dit geld naar ginder trekken. Zeg ons eens klaar en duidelijk wat de redenen zijn. Als zij er enkel fiscaal belang bij hebben dan moet dit even goed belast worden als de inkomsten van de gewone man.
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    België heeft in het verleden het voorbeeld gegeven zodus niet zagen
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Gedaan met subsidies aan bedrijven. Schaf bedrijfswagens en notionele interest af en we hebben miljarden overschot
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Nva ging dat tegenwerken 'show me the money ' Bart De Wever waar is de tijd dat hij dat stond te verkondigen wel toon het ons!
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    welja, wie kan daar nu verbaasd over zijn? Iedereen met een beetje verstand wist toch op voorhand dat alle subsidies die de regering uitdeelde aan bedrijven voor jobs jobs jobs rechtstreeks in de zakken van de aandeelhouders en de CEO's zou verdwijnen? Geen cent is er geinvesteerd in kwaliteitsvol werk, de citroentjes mogen andermaal het gat dichten met hun povere pree. En wij maar lachen met het wanbeleid en de corruptie in 'derdewereldlanden', haha, om je te bescheuren.