Themabeeld. © WAS

Lachgas in beslag genomen na achtervolging

De Antwerpse politie heeft woensdagnacht drie flessen lachgas in beslag genomen. Die werden gevonden in een wagen na een achtervolging. Twee van de vier inzittenden probeerden nog tevergeefs te voet weg te vluchten.

jtp

“Een interventiepatrouille merkte woensdagnacht hoe de wagen in de Huybrechtstraat tegen de toegelaten richting reed. Gezien het gevaarlijk rijgedrag van de bestuurder werd besloten om het voertuig te controleren”, klinkt het bij de Antwerpse politie.

Dat wilde de bestuurder niet laten gebeuren, waarop er een achtervolging begon. Uiteindelijk kwam de wagen tot stilstand op het fietspad van de Noordersingel langs de Buurtspoorweglei. De politie kon twee passagiers op de achterbank in de boeien slaan, maar de bestuurder en een andere passagiers probeerden aanvankelijk nog te voet weg te vluchten. “Na een korte inspanning van de inspecteurs konden ze gevat worden.”

De 19-jarige bestuurder en zijn drie passagiers (twee 18-jarigen en één 20-jarige) werden meegenomen voor verhoor. “De bestuurder kon enkel een voorlopig rijbewijs voorleggen, maar was wel gekend voor meerdere feiten”, aldus de politie. In de wagen lagen drie flessen lachgas, waarvan één open stond toen de politie het voertuig doorzocht. Die werden in beslag genomen, net als de gsm-toestellen van alle inzittenden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER