Willy Sanjuan/Invision/AP
Volledig scherm
© Willy Sanjuan/Invision/AP

Kelly Clarkson onder vuur na “racistische opmerking” in ‘The Voice’

CelebritiesKelly Clarkson (37) kreeg op Twitter kritiek te verduren na een ongelukkige opmerking in ‘The Voice USA’. De coach reageerde verbaasd toen ze merkte dat één van de kandidaten een witte huidskleur had. “Zo racistisch”, klonk het op sociale media. 

5 reacties

  • JAN OOMS

    4 jaar geleden
    afrikanen hebben wel degelijk een andere bouw van de keelholte waardoor ze meer volume kunnen genereren dan blanke. Blanke hebben daarentegen in het minder volume maar meer controle. Er is zeker verschil. Niks racistisch aan. Er is tot nader order ook (fysiek) verschil tussen man en vrouw al mag je dat ook niet meer zeggen.
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    dus een typische afro stem kan ook niet meer? wat een onzin, de politiek correcten laten hun licht weer schijnen in de duisternis. 5watt weliswaar..
  • an kobe

    4 jaar geleden
    Waw, het woord 'racisme' heeft voor sommige mensen echt helemaal geen betekenis meer. Je zal maar het slachtoffer moeten zijn van echt racisme, en dan moeten lezen dat dit er mee gelijkgesteld wordt. Erg, die "woke"-meute.
  • glenn wouters

    4 jaar geleden
    Wees nu eerlijk, en zwarte klinkt in vele gevallen toch net iets anders dan een blanke. Dat is zeker geen racisme, maar gewoon een feit.
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Gekleurde mensen hebben een zeker timbre in de stem. Als je bij iemand dat timbre herkent, en die blijkt naderhand toch caucasian te zijn, dat is een verbaasde reactie toch normaal. Als je alleen op gehoor een mannelijke vrouwenstem hoort, of een vrouwelijke mannenstem (zelf meegemaakt) dan is dat toch niet racistisch als je naderhand verbaasd bent.