Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Origineel bij fondue: Hasselback-aardappelen

Mag het fonduestel nog eens op tafel voor de feestdagen? Dan zijn deze Hasselback-aardappelen een origineel bijgerecht om op tafel te zetten. Look en véél kaas zijn de troeven van dit simpel maar smakelijk bijgerechtje.

Wat heb je nodig:
4 grote aardappelen
2 knoflookteentjes
Parmezaanse kaas
1 rode paprika, in kleine blokjes
boter
olijfolie extra vierge
2 el gehakte peterselie
peper & zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen met een scherp mes in kleine plakjes, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt. 
Stap 2: Spoel de aardappelen af onder koud water zodat de schijfjes niet meer aan elkaar plakken.
Stap 3: Snij de knoflookteentjes in dunne plakjes en verdeel de plakjes tussen de schijfjes van de aardappels. Kruid de aardappelen met peper en zout.
Stap 4: Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruppel met olijfolie. Leg op elke aardappel nog een klontje boter. 
Stap 5: Zet 50 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze tien minuten voor het einde van de baktijd uit de oven en bestrooi ze met de paprikablokjes en de Parmezaanse kaas. Zet opnieuw in de oven tot de kaas gesmolten is.
Stap 6: Strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel