© Serge Minten

15 maanden cel voor dronken overvaller Hasseltse krantenwinkel

De 25-jarige Hasselaar die op 24 mei dit jaar krantenwinkel Bamps-Coenen op de Hasseltse Boerenkrijgsingel heeft overvallen, is dinsdag tot 15 maanden cel effectief veroordeeld.

geho

In de straf zit ook zijn aandeel voor het bedreigen van een vrouw met een luchtdrukpistool vervat. Dat gebeurde eveneens in Hasselt toen hij op diezelfde ochtend stilstond aan de rode lichten. Het slachtoffer wist te ontsnappen en noteerde de man zijn nummerplaat.

Niet veel later sloeg hij rond 8 uur toe in de krantenwinkel. Hij richtte het pistool op de uitbater, die zwaar onder de indruk achterbleef. De dader vluchtte met de inhoud van de kassa, zo’n 345 euro, maar ook hier slaagde een getuige erin zijn nummerplaat te noteren.

Na een achtervolging wist de politie hem in te rekenen in Kortessem. Op zijn passagierszetel stond een bak bier waarvan al verschillende flesjes leeggedronken waren. Ook was de man onder invloed van drugs. Hij was zelfs zover van de kaart dat hij niet meer wist een vrouw bedreigd te hebben.

De twintiger stuurde zijn kat naar de rechtbank. De gerechtskosten van 852,5 euro zijn ook voor zijn rekening. Daarnaast is zijn Peugeot 106 verbeurd verklaard. Aan de krantenwinkeluitbater moet hij 1.490 euro betalen en bijna 1.700 euro aan de 34-jarige bedreigde vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer