© EPA

“Onrechtvaardig” transferverbod van Real Madrid deels opgeheven

Real Madrid mag deze zomer toch op zoek gaan naar versterkingen. De Spaanse topclub kreeg aanvankelijk een transferverbod opgelegd na inbreuken op de regelgeving rond transfers van minderjarigen maar pleitte vorige week voor een annulering van dat transferverbod bij het Internationaal Tribunaal voor de Sport (TAS) in Lausanne. En het TAS gaf nu deels toe.

vml

De Wereldvoetbalbond FIFA bevestigde op 8 september in beroep het transferverbod van Real Madrid tot en met augustus 2017, na inbreuken op de regelgeving rond transfers met minderjarigen. De Koninklijke bleef echter niet bij de pakken zitten en trok naar het TAS om die schorsing toch nog ongedaan te kunnen laten maken. Het Tribunaal besliste nu om het transferverbod voor deze zomer op te heffen. De boete die de FIFA eerder aan de Koninklijke oplegde, werd door het TAS van 336.000 euro teruggebracht tot 224.000 euro.

“Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) heeft vandaag Real Madrid op de hoogte gebracht van hun besluit, waarbij zij gedeeltelijk zijn ingegaan op het beroep van de club tegen het transferverbod”, liet Real weten in een officiële mededeling. “De sanctie wordt nu beperkt tot slechts één periode, de transferperiode van januari 2017. Deze beslissing bewijst de onrechtvaardigheid van het oorspronkelijke verbod, de club betreurt dan ook dat het TAS de moed niet had om de uitspraak geheel in te trekken. “

De FIFA had ook Atlético Madrid een transferverbod voor de twee komende transferperiodes opgelegd. Atlético beging de inbreuken in de periode 2007-2014. Voor Real gaat het om de periode 2005-2014. Atlético trok net als Real naar het TAS. De club van Rode Duivel Yannick Carrasco kent echter pas (ten laatste) op 1 juni 2017 het oordeel van het Internationaal Sporttribunaal.

Aubameyang

Kortom, Real Madrid zal in januari nog even moeten wachten maar kan deze zomer weer spelers aantrekken. Deze zomer was de Koninklijke al opvallend kalm op de transfermarkt, enkel Alvaro Morata werd teruggehaald na zijn uitleenbeurt aan Juventus.

Maar van zodra de beslissing van het TAS bekend raakte, werd op sociale media meteen de link gelegd met Pierre Emerick Aubameyang. De Gabonese spits van Borussia Dortmond vind blindelings de weg naar doel en scoorde onlangs nog tegen Real Madrid in de Champions League. Hij maakte er nooit een geheim van zijn om te willen tekenen voor de club waarvoor zijn grootvader altijd supporterde...

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer