AP
Volledig scherm
© AP

Wetenschappers cruciale stap dichter bij bestrijding coronavirus, frustratie bij Belgen in 'coronahotel' groeit na vertrek andere gasten

We staan een cruciale stap dichter bij de bestrijding van het coronavirus. Wetenschappers hebben ontdekt dat het SARS-virus en Covid-19 op bijna identieke manier te werk gaan. Intussen zet het virus zijn opmars verder: vandaag zijn de eerste gevallen opgedoken in Wit-Rusland, Litouwen, Ijsland, Mexico en Nigeria. Een Britse passagier van het cruiseschip Diamond Princess is overleden. In Nederland is een tweede besmetting gemeld. De Europese beurzen gaan intussen opnieuw diep in het rood. Herlees hier alle ontwikkelingen van vrijdag.

69 reacties

  • nik scroll

    4 jaar geleden
    Mensen laat jullie niet kisten.Dat vaccin bestond al langer maar om het goed te verkopen moest eerst het virus verspreid worden, dan angst gezaaid worden om vervolgens met het "wondermiddel" op de markt te komen.Versterk u immuunsysteem op alle mogelijke manieren met natuurlijke middelen.Deze middelen waar de dokters het niet over hebben.
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    Griep doodt 0,1 percent maar covid 2,3 - dat is 23x meer. Daaraanboven is het veel besmetterlijker. De ziekenhuizen gaan dus 50x meer patienten aan de deur krijgen dan bij een griep epidemie, waarbij er al niet genoeg plaats was en men in de gang lag. Nu ook nog overal ontkenners en struisvogelpolitiek, niets doen. De gevolgen gaan er zijn.
  • Roger Rymen

    4 jaar geleden
    Beste mensen, er is één groot verschil: tegen gewone griep kan je je laten vaccineren, ik doe dit al 35 jaar en heb nimmer griep gehad. Tegen het Coranavirus is dit nog onmogelijk vermits er nog geen vaccin bestaat. Als oudere mensen sterven aan gewone griep hebben ze zich niet laten vaccineren en zijn ze bijgevolg zeer onverstandig geweest. Trouwens, in België blijven de vaccinaties van ouderen tegen gewone griep ver onder het percentage dat gewenst is door de WHO. Kom dan achteraf niet klagen.
  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    Er is nu toch hoop: ik las dat Gilead een mogelijk vaccin ontwikkeld heeft, het Mindesivir en dat zou vanaf deze week bij meer dan 1000mensen over de wereld uitgetest worden. Het WHO bevindt dit vaccin thans als het meest geschikte en het kreeg al de goedkeuring FDA in de VS. Dus is er hoop.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Het virus zat veilig in China. We hebben het overal gratis vluchten aangeboden naar hier. Eenmaal het Virus bij de duizenden vluchtelingen zit gaan het zeer snel. De onvoorstelbare economische en financiële en menselijke schade die nu volgt mag je volledig op conto van onze politici schrijven. Er zijn twee zaken die oneindig zijn..