BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Joachim Coens (CD&V) pleit voor ‘coronacoalitie’: “Crisis vergt maatregelen van slagkrachtige regering”

CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft in ‘De Ochtend’ op Radio 1 gepleit voor een ‘coronacoalitie’. “Een crisis als het coronavirus heeft een enorme economische impact en vergt maatregelen van een slagkrachtige regering”, zei Coens.

217 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Kelly Verlinden, stop met sprookjes uit uw duim te zuigen. Het begrotingstekort was al zwaar opgelopen nog vóór N-VA in de regering zetelde. En met een béétje medewerking van de trado-partijen was dat tekort zo goed als weggewerkt geweest. Maar ze verkozen de Marrakesh-premier te volgen die aan de goeie kant van Europa wilde staan. Toen stond de teller reeds op 0.9% en liep daarna op naar 2.5%.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    We hebben intussen kennis genomen van de 180 voorstellen van belastingverhogingen (meestal afschaffen van aftrekken genoemd) die de hoge raad voor financiën heeft klaargestoomd. Van enig besparingsvoorstel is van geen enkele partij of geen enkel politiek niveau iets te horen. Een nieuwe regering, nee bedankt.
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Rutten was tenminste zo eerlijk om er voor uit te komen wat ze wilde. Een federale regering zonder de N-VA en liefst zelf premier. De CD&V blijft pleiten voor een meerderheid aan elke kant van de taalgrens maar zal tenslotte in een federale stappen zonder. Reden zal zijn, het land moet gered worden. Dat zal pas hypocriet zijn.
  • Robert De Fruytier

    4 jaar geleden
    De CD&V heeft het nog altijd niet begrepen!
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Fons Casteel, stop met zo een sprookjes uit uw duim te zuigen. Het begrotingstekort was al zwaar opgelopen onder NVA en nog was er de beslissing om voor miljarden F-35's aan te schaffen wat het nog erger maakt. Die 18 miljard tekort komt er echt niet op 6 maanden tijd.