Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Europese beurzen opnieuw onderuit door coronavirus: “2020 is verloren jaar”

De Europese beurzen blijven onderuit gaan door de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus.  In Brussel ging de Bel20 met circa 4 procent verlies even onder de grens van 3.500 punten. De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de opening een daling van 3,7 procent. Volgens KBC-econoom Tom Simonts is 2020 al “een verloren jaar”, maar “zal alles vanzelf wel goed komen”.

11 reacties

  • Jeroen Van Dijck

    4 jaar geleden
    Wie begin vorig jaar begon met beleggen staat nog steeds op winst. Enkel de winst die dit jaar bereikt was is momenteel terug weg. Tenzij je 2 weken geleden bent begonnen met beleggen, zal de beurs nog sterk mogen dalen alvorens je 10% verlies boekt op je inleg...
  • Jack Hoeben

    4 jaar geleden
    Dan kan de gewone man in de straat misschien eens geld verdienen!
  • christoph vermeirssen

    4 jaar geleden
    Och Dirk, af en toe eens 30% virtueel verliezen ( want je bent het niet echt kwijt) als je daarvoor 100% of 150% gestegen bent , brengt veel meer op dan die 0,11%. Hmmm nog te vroeg om bij te kopen. Tot zolang ze niet zeggen de wereld gaat er aan , is het nog te vroeg!
  • Dirk Cooman

    4 jaar geleden
    Er is altijd iets . Beleggen en de spaarders zand in de ogen strooien . Eerst opgang en dan grote verliezen en is de kleine belegger alles weer kwijt. Daarom spaarboekje en ben je zeker van 0,11 % . Beter dan 10 % of meer verliezen.
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Sowieso een verloren jaar voor beleggers. Herstel zal niet voor direct zijn.