© Shutterstock

Reizen zonder kinderen zitten in de lift

Liever geen kinderen in de buurt als je op reis gaat omdat je eens helemaal tot rust wilt komen? Je blijkt niet de enige te zijn. Volgens touroperators zoals TUI en Neckerman zitten de zogenaamde 'adult only'-reizen duidelijk in de lift.

flb

Wil je op reis liever geen jengelende kinderen in de buurt, zelfs al zijn het de jouwe? Steeds meer singles én koppels willen volgens touroperators blijkbaar hun vakantie doorbrengen in logies waar geen kinderen zijn toegelaten. Kwestie van ongestoord en in alle rust dat ene boek te kunnen uitlezen dat anders al maanden op het nachtkastje ligt te wachten.

Touroperator Neckermann ziet dat soort boekingen elk jaar toenemen. En ook TUI verwacht voor volgende zomer nog een stijging van 15 procent. "Tien jaar geleden keken klanten vreemd op toen ze over adult-onlyvakanties hoorden, maar vandaag weten ze wat het inhoudt en kiezen ze er massaal voor", zegt Piet Demeyere van TUI in Het Laatste Nieuws.

Neckermann heeft in zijn aanbod momenteel 74 hotels zitten waar kinderen verboden zijn. En het ziet er niet naar uit dat die trend de komende jaren zal veranderen, integendeel. “Koppels die een reis zonder kinderen boeken, houden uiteraard van hun kroost, maar willen ook wel eens rust. Ze willen er met z’n tweeën even tussenuit", zegt Koen van den Bosch, woordvoerder van Neckermann.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer