Hoe vreemd de positie ook lijkt: deze Dodge Challenger heeft wel degelijk zijn richtingaanwijzer aanstaan.
Volledig scherm
Hoe vreemd de positie ook lijkt: deze Dodge Challenger heeft wel degelijk zijn richtingaanwijzer aanstaan. © RV

Groot, klein, rood, oranje,... Kakofonie aan ‘pinkers’ veroorzaakt onduidelijkheid

Een nieuwe ergernis bij automobilisten is de kakofonie aan richtingaanwijzers op voertuigen. Grote, kleine, oranje, rode, statische, dynamische,... Veiligheidsinstituut Vias krijgt regelmatig te horen dat bestuurders niet alle ‘pinkers’ even duidelijk vinden. Het is daarom voorstander van Europese uniformiteit.

62 reacties

  • Karl Van der Zande

    4 jaar geleden
    het enige dat wat verwarrend zou kunnen zijn, zijn de rode pinkers van amerikaanse modellen... voor de rest, open uw ogen of ga te voet
  • Gunter Verhulst

    4 jaar geleden
    Bestuurders zouden ze beter gebruiken ipv te muggeziften over hun uiterlijk!
  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Er zijn er zelfs die rapper zijn dan dat hun dynamische richtingaanwijzer kan aanwijzen wat ze gingen doen of al gedaan hebben. Het oogt natuurlijk heel mooi en chique (en steekt de ogen uit) als je daar achterkomt of bent.
  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    Vroeger waren er niet anders dan zo pinkers jongens toch rood en oranje is hetzelfde zien ze het niet ga de oogarts raadplegen
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Waar zijn die muggenzifters bij VIAS mee bezig! Bezigheidstherapie en de automobilist wat plagen met onzinnige prietpraat. Van het moment dat een richting wordt aangegeven zal het kleurtje niet een rol spelen, indien het maar duidelijk is en vandaag met die led lampjes in dat zo. Weer eens het bewijs dat dit clubje wereldvreemd is en niemand zal die missen indien het opgedoekt word.