Direct naar artikelinhoud
Parijs

Manifestatie in Parijs loopt uit de hand: demonstranten stichten brand, Gare de Lyon ontruimd

Hulpdiensten aan het Gare de Lyon.Beeld REUTERS

Een manifestatie in het centrum van Parijs is vanavond helemaal uit de hand gelopen. Het protest ontstond in de marge van een concert van de Congolese zanger Fally Ipupa in Bercy. De demonstranten stichtten brand en het station Gare de Lyon werd gedeeltelijk geëvacueerd. Het vuur is ondertussen onder controle.

en

Fally Ipupa is een controversiële artiest met 1,4 miljoen volgers op YouTube. Tegenstanders van de man lieten zich horen en protesteerden in de buurt van de concertzaal tegen het regime in Kinshasa, ondanks een verbod van de politie. “De politie is daarop tussenbeide gekomen”, aldus de Parijse prefectuur.

Er werden vuilnisbakken en scooters in brand gestoken vlakbij de concertzaal, wat dikke rookwolken veroorzaakte. Demonstranten probeerden de brandweer weg te houden bij de brandhaarden.

Het lagergelegen deel van het Gare de Lyon, een van de grote Parijse treinstations, werd uit voorzorg geëvacueerd, zegt het Franse spoorbedrijf. Vanuit dit station vertrekken de treinen naar het zuiden van Frankrijk. Het is er uitgerekend op vrijdagavond altijd erg druk. Rondom en boven het Gare de Lyon waren rook en vlammen te zien. Iedereen werd gevraagd om de buurt te vermijden.

Twitter bericht wordt geladen...